REDSKABER

Der er næsten ingen grænser for hvad der kan bruges som redskaber til at fremstille billedkunst. Her viser jeg de værktøjer jeg bruger oftest. Ud for hvert værktøj herunder har jeg vist et udsnit af et af mine malerier for at illustrere værktøjets effekt.

 

Spartler

 

Spartler: Mange af mine malerier laves næsten udelukkende med spartler. Det giver en tyk struktur og ofte med masser af farver og lag på lag på lag på lag.

Abstrakt maler med spartel teknik
Tandspartel

 

Tandspartlen bruger jeg en gang i mellem. Den er god i kombination med maling der løber da den løbende maling skifter retning henover spartel sporene.

Abstrakt maleri med tandspartel teknik
Svamp

 

Svamp bruger jeg til at duppe bløde overgange som i eksemplet her hvor den turkis er duppet på.

Abstrakt maleri teknik med svamp
Crackle Glaze

 

Crackle Glaze giver som i eksemplet her krakeleringer. Bemærk områderne med orange og grøn i eksemplet.

Strukturpasta

 

Jeg bruger ofte "pastaer" som kan have forskellig grovhed. Det kan være som en fin spartelmasse eller en grynet sandagtig konsistens. Det påfører jeg lærredet inden jeg maler ovenrå. Det giver maleriet en spændende struktur.

High Flow

 

High Flow flydende maling er designet til at flyde ud eller løbe.. 

Modpodge

 

Laklim bruger jeg til at montere print på mine lærreder. Først smøres laklim på og så monteres printet. Derefter smøres laklim oven på printet. Dermed forsegles printet og er slidstærkt og der kan males oven på.

Malerrulle

 

Ruller bruger jeg også i ny og næ. I eksemplet her malede jeg maleriet med fingrene og rullede derefter over hele maleriet. 

Hårbørste

 

Børster bruger jeg få steder i et maleri. I eksemplet her er det mere udpræget brugt.

Poscatusch

 

Posca tusch bruger jeg ofte til tekster på malerierne. Nogle gange bruges tusch som det primære værktøj som i eksemplet her.

Spraylak

 

Mine malerier får en slut finish med lak. Det kan være i spray form eller i flydende form som pensles på. Jeg bruger primært halvblank og blank lak. En lakfinish gør malerierne mere holdbare over for støv og smuds, samt beskytter farverne mod solens stråler.

Abstrakt maleri med crackling effekt
Grums teknik i abstrakt maleri
Abstrakt maleri effekt med flow malng
Laklim eller mod podge til kollage
Abstrakt maleri lavet med malerrulle
Hårbørste effekt i abstrakt maleri
Tusch tegning
Slut fernis på abstrakt maleri